Brenner du for åpen kildekode? Bli med å transformere Norge!

Brønnøysund eller Oslo
Fast stilling, heltid
Frist: 6. januar 2021
Ledige stillinger Utvikler - inntil 5 ledige stillinger

Digdir er regjeringens fremste verktøy for en raskere og mer samordnet digitalisering av offentlig sektor. Visjonen vår er; sammen for en enklere digital hverdag. Nå trenger vi deg til å bidra til enklere og mer tilgjengelige offentlige tjenester for innbyggerne, og til å gi økt verdiskaping for næringslivet.

Altinn er sentral i arbeidet med å legge til rette for, og forenkle dialogen, mellom offentlige virksomheter, innbyggere og næringsliv. Det nye Digitaliseringsdirektoratet bygges nå opp til å bli drivkraften for digital transformasjon av offentlig forvaltning. Og der spiller Altinn en viktig rolle.

Nå bygger vi opp tverrfaglige, selvstendige team som designer, utvikler og drifter Altinn i skyen. Derfor trenger vi flere dyktige utviklere! Vi ser både etter deg som er erfaren senior, og etter deg som er en fremadstormende junior. I denne runden har vi inntil 5 ledige stillinger.

Neste generasjons utviklingsplattform

Sammen med våre leverandører og andre etater, arbeider vi med neste generasjons utviklingsplattform for offentlige tjenester – Altinn Studio . Dette er en egenutviklet open-source løsning basert på blant annet React, .NET Core, Go, Git og container-teknologi som Kubernetes og Docker. Løsningen kjører i public cloud i Azure og vil benytte både PaaS-tjenester og serverless. Utviklingen skjer helt åpent på GitHub, og vi tar med glede imot både feedback og pull requests.

Dine arbeidsoppgaver

 • delta i design, utvikling, drift og forvaltning av Altinn gjennom deltagelse i ett av våre devops-team
 • bidra til at løsningen implementeres basert på brukernes behov
 • fullstack-utvikling – jobbe med alt fra front end og REST APIer til back end integrasjon og database, blant annet Cosmos DB og SQL Server
 • drift, provisjonering og monitorering av sky-infrastruktur
 • automatisering, konfigurasjonsstyring, kontinuerlig integrasjon & deploy
 • videreutvikling av arkitektur for å støtte opp under bruk av sky-teknologi
 • sikre at løsningen implementeres med god og robust arkitektur i henhold til vedtatte sikkerhetsprinsipper

Dine kvalifikasjoner

Vi ser etter mange typer utviklere, det viktigste er at du har et ønske om å ta ansvar i teamet og er åpen for å lære nye teknologier og metodikker.

Du må ha minimum 3-5 års utdanning fra universitet eller høgskole innenfor IT-fag. Relevant erfaring kan kompensere for noe av utdanningskravet. Du må også ha erfaring som utvikler og med systemutviklingsprosesser.

Vi ser gjerne at du har erfaring med drift og utvikling av sky- og container-baserte applikasjoner, og da spesielt Kubernetes og AKS. Er du en erfaren C#/.NET Core utvikler, som verdsetter gode APIer, er det midt i blinken, og siden vi koder vår nye infrastruktur i skyen så ville det vært helt digg om du er god på IaC/Terraform.

Vi ser også etter front-end utviklere så er du god på React og har et øye for god design vil vi helt klart få tak i deg.

Ønsker du å bevise hvor god du faktisk er? Grab en issue i ett av Norges største open-source prosjekter og send oss en pull request!

Hvem er du?

Vi ser etter deg som har gode analytiske evner og er selvdreven, fleksibel, samarbeidsvillig og serviceinnstilt.

Du må ha evne til å videreformidle kunnskap samt kunne kommunisere klart med både ledelse, faglig- og teknisk personell. Videre er det sentralt at du samarbeider bra for å finne fram til de gode løsningene sammen med jurister, designere, tjenesteeiere, andre offentlige virksomheter og leverandører.

Vi tilbyr deg

 • et godt arbeidsmiljø med en uformell tone og stor vilje til å skape noe sammen
 • gode ordninger for opplæring og videreutvikling
 • lønn som rådgiver eller seniorrådgiver med årslønn fra kr 524 200-848 800 per år, avhengig av kvalifikasjoner. Hvis du er spesielt godt kvalifisert, kan høyere lønn vurderes
 • fleksibel arbeidstid med mulighet for trening i arbeidstiden
 • medlemskap i Statens Pensjonskasse, som er en av Norges beste pensjonsordninger

Vil du jobbe i Brønnøysund? Les mer om arbeidsplassen i vakre Helgeland.

Satsning på inkluderende arbeidsliv og mangfold

Riktig kompetanse på rett sted er vår viktigste prioritering når vi rekrutterer, og vi legger til rette for at du kan jobbe hos oss om du har nedsatt funksjonsevne. Vi har tro på at mangfold er en viktig byggestein i et godt, spennende og utviklende arbeidsmiljø, og vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke.

Vi jobber med å realisere regjeringens mål om at fem prosent av alle nyansettelser skal være personer med funksjonsnedsettelse og de som av ulike årsaker ikke kan dokumentere en sammenhengende yrkeskarriere. Opplysningene du gir fra deg om funksjonsnedsettelse, innvandrerbakgrunn eller hull i CV-en i søknaden din kan bli brukt til statistikkformål, men alle opplysninger blir anonymisert.

Praktisk om søknaden

Vitnemål og attester må følge søknaden. Vi ber om at du henter vitnemål fra Vitnemålsportalen direkte i Jobbnorge når du søker. Har du tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, ber vi om en autorisert oversettelse av papirer og vitnemål, og godkjenning fra NOKUT.

Søkerlister kan bli offentliggjort iht. offentleglova § 25.  Ønsker du å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste, må du begrunne dette. Opplysninger kan bli offentliggjort selv om du har bedt om ikke å bli oppført på søkerlisten. Du vil i så fall bli varslet. 

Om søknadsfristen

Vi ansetter fortløpende, så send inn søknaden din så raskt som mulig.

Litt om Digitaliseringsdirektoratet

Digitaliseringsdirektoratet er underlagt Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Direktoratet har om lag 330 ansatte fordelt på våre kontor i Brønnøysund, Leikanger og Oslo.

Vi har fire fagavdelinger, to stabs- og støtteavdelinger, og et tilsyn for universell utforming av ikt som har en særskilt uavhengig rolle. Verdiene våre er; pålitelig, inkluderende og uredd.

Lurer du på noe?

 • Andreas Rafaelsen, Underdirektør 95 82 13 69
 • Eirik Mikkelsen, Sjefsarkitekt 911 44 113